Burger King
Burger King to sieć barów szybkiej obsługi. Restauracja oferuje przede wszystkim burgery, frytki oraz zimne, słodkie napoje.
Pierwszy lokal Burger King powstał w 1954 roku w Miami na Florydzie. Obecnie bary znajdują się w około 73 państwach, a liczba ich lokali wynosi ponad 12 tysięcy.
Najsłynniejszym daniem, oferowanym przez Burger King jest „Whopper”, czyli burger z majonezem, sałatą, cebulą, pomidorem, mięsem, ogórkiem oraz keczupem. W Polsce Burger King po raz pierwszy pojawił się w 1992 roku w Warszawie.
W 2001 roku w kraju funkcjonowały 23 lokale, jednak z powodu konkurencyjnych cen innych fast foodów, Burger King zniknął z rynku polskiego. Bar został ponownie otwarty w 2007 roku, a obecnie w całym kraju można odnaleźć ponad 30 lokali Burger King (pierwszy bar otwarto 3 maja 2007 roku w Złotych Tarasach).
W tym samym roku powstała także pierwsza restauracja Drive Thru Burger King (czyli punkt dla kierowców), działająca w Polsce. Obecnie Burger King należy do jednej z najpopularniejszej sieci fast foodów w kraju. Warto jednak czasami urozmaicić swoje menu dlatego polecamy elegancka restauracja warszawa.
Polecane artykuły
Męski, odważny, a jednocześnie czuły
Niezależnie od tego, czy twoim chłopakiem, narzeczonym, czy mężem jest Klark Cent lub Jan Kowalski. Nieważne, czy jest redaktorem naczelnym, biznesmenem, czy może nawet bezrobotnym studentem. Może też być silnym, odważnym, wysportowanym i nieziemsko przystojnym mężczyzną. Jednak, jeżeli nie będzi
Historia przeszczepów
Transplantologia jest bardzo specyficzną podspecjalnością chirurgii. Jej fenomen kryje się w fakcie, że polega na przeszczepianiu komórek, tkanek, całości lub fragmentów organów. Historia tej nauki sięga połowy dwudziestego wieku. Pierwsze próby przeprowadzenia przeszczepów dotyczyły transplantacji